Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookiesSluiten

Cursus Preventiemedewerker

De branche RI&E voor touringcarbedrijven is vanwege nieuwe wettelijke eisen bijvoorbeeld rond ongewenst gedrag. Een mooi moment om de RI&E te actualiseren! Zeker nu we de cursus gratis aanbieden. En als u zich nu aanmeldt voor de cursus, hebben we nóg een extraatje: u kunt dan onder begeleiding van een arbocoach de RI&E voor uw bedrijf invullen. Vragen kunt u dan ook direct stellen! 

Voor wie

De vernieuwde cursus is voor alle bedrijven die een actuele RI&E willen hebben. De cursus is geschikt voor aankomend preventiemedewerkers, maar zeker ook voor preventiemedewerkers die hun kennis weer op peil willen brengen naar de laatste actuele wetgeving. Verder voor iedereen die een (deel)taak heeft of geïnteresseerd is in Arbo, veiligheid, gezondheid en verzuimpreventie.

Inhoud van de cursus (1 dag)

De vernieuwde Cursus Preventiemedewerker bestaat uit een interactief programma met o.a. de volgende onderwerpen:

1.     Korte samenvatting Arbowet 

2.     Rollen, taken en bevoegdheden preventiemedewerker 

3.     Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E)*

4.     Welke risico’s zijn er in jouw organisatie?

5.     Arbocatalogus en andere preventieve oplossingen

* Bij onderdeel 3 t/m 5 zal een belangrijk deel het praktisch invullen van de eigen RI&E zijn.

U krijgt ter voorbereiding een korte oriëntatieopdracht, dit geeft meer ruimte op de cursusdag zelf. De cursus duurt een dag. Na afloop van de cursus ontvangt u het certificaat Preventiemedewerker.

Cursusdata 

Heeft u interesse? Vul dan het aanmeldformulier hieronder in. Mocht er nog geen datum gepland zijn, dan kunt u zich toch opgeven. Op basis van het aantal aanmeldingen kijken we in dat geval in overleg naar een geschikte datum. We houden u op de hoogte.

Kosten

Om bedrijven extra te stimuleren om de RI&E te actualiseren teneinde preventie na te streven en boetes te voorkomen, bieden wij de cursus tijdelijk GRATIS aan!


Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in.