Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookiesSluiten

FSO vindt het belangrijk dat er voor de bedrijven en werknemers in de sector gedegen branchegerichte opleidingen zijn.

Daarom investeert FSO in bedrijven die scholing en ontwikkeling van hun medewerkers belangrijk vinden. Hiertoe heeft FSO meerdere subsidiemogelijkheden gecreërd. De verschillende categorieën subsidies zijn: de 15% en 25%.

De 15%-subsidie (Code 95)

Touringcarchauffeurs die beroepsmatig hun vak uitoefenen dienen de Code 95 aantekening op het rijbewijs te hebben staan. Om Code 95 opleidingen te stimuleren geeft FSO 15% subsidie aan werkgevers die investeren in de scholing van hun werknemers. Het aanvraagformulier voor 2018 treft u hier aan.

De 25%-subsidie

FSO geeft 25% subsidie op functiegerelateerde opleidingen. Onder functiegerelateerde opleidingen wordt verstaan die opleidingen waarmee een medewerker beter voorbereid is op het uitvoeren van zijn huidige functie. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Veiligheidstraining op de baan

  • Telefonische acquisitie

  • Klantgericht telefoneren en handelen

  • Verkooptraining binnen- en buitendienst

  • Talencursus

 

Subsidie voor scholing gevolgd in 2018 kunt u aanvragen via het aanvraagformulier 25% subsidie 2018. Als u van mening bent dat uw opleiding ook in aanmerking zou moeten komen voor subsidie dan kunt u dat schriftelijk voorleggen aan het FSO-bestuur.
 

Subsidieregeling Praktijkleren

De Opleiding Touringcarchauffeur via het BBL-traject van het ROC te Almelo komt niet in aanmerking voor FSO-subsidie. Indien de opleiding wordt gevolgd op basis van een praktijkleerovereenkomst kan het leerbedrijf gebruik maken van de Subsidieregeling Praktijkleren van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Deze regeling vergoed maximaal € 2.700,00 per gerealiseerde praktijkwerkplaats.

 

Subsidieaanvraag

Voor uitgebreide informatie over de voorwaarden waaronder FSO subsidie verstrekt of als u iemand wilt uitnodigen die u helpt met de aanvraag, neemt u dan contact met ons op.