Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookiesSluiten

Week van de RI&E (11 t/m 15 juni 2018); RI&E: Hoe en waarom ook al weer?

Waarom heeft FSO een branche RI&E-instrument?
Ieder bedrijf is verplicht een Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Een RI&E vormt als het ware het fundament van hun arbobeleid. Pas als bedrijven weten waar de risico’s liggen, kunnen ze de juiste maatregelen nemen. Veel bedrijven vinden het uitvoeren van een RI&E niet gemakkelijk. Daarom heeft FSO een branche RI&E ontwikkeld. Het instrument is afgestemd op de veelvoorkomende risico’s in een branche.  Als bedrijven dit instrument gebruiken weten ze dat geen risico’s over het hoofd gezien worden en worden niet lastig gevallen met vragen over onderwerpen die niet relevant zijn. Dit maakt het opstellen van een RI&E nét even makkelijker.

 

Gebruik van de RI&E van FSO bespaart bedrijven tijd én geld!
De RI&E van FSO is een erkend instrument. Hierdoor krijgen bedrijven met maximaal 25 werknemers die het erkende RI&E-instrument gebruiken, toetsingsvrijstelling voor hun ingevulde RI&E. Dit scheelt tijd. En geld!

 

Heeft u nog geen RI&E of is uw RI&E nog up-to-date? U vindt de branche RI&E op de site van FSO.


Terug naar overzicht