Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookiesSluiten

Gratis mogelijkheden voor ontwikkeladviezen en online trainingen

Ben je werkzaam in de branche en wil je je loopbaanadvies of scholing volgen dan zijn er meerdere gratis mogelijkheden:

- Op Hoewerktnederland.nl staat voor werkgevers en werknemers meer informatie. Naast de ontwikkeladviezen is het binnenkort ook mogelijk om  gratis cursussen te volgen. Het loket gaat 1 december open. Hou deze site in de gaten!

- FSO heeft naast deze landelijke regeling voor de touringcarsector ook nog de mogelijkheid om allerlei gratis activiteiten van www.sterkaanhetstuur.nl te volgen, zoals:

·  Overgewicht & leefstijlcoaching

·  Loopbaancoaching & Weer op de rit-gesprek

·  Individueel stress coachingstraject

·  Quickscan & Inzetbaarheidsscan

·  Stoppen met roken

·  Budgetcoaching

·  Night fit workshop: ‘Work hard, sleep hard’

 


NOW inspanningsverplichting voor werkgevers

Waar het in kader van de NOW –2 en 3 om gaat, is dat de werkgever aan kan tonen, dat medewerkers meerdere keren en met de nodige regelmaat zijn gewezen op het feit dat het verstandig is om een ontwikkeladvies aan te vragen, of deel te nemen aan scholing. De manier waarop is overigens vormvrij. Het mag door middel van brieven, e-mails, personeelsbijeenkomsten of een combinatie daarvan.

 

Aan NOW-3 is overigens nog een andere voorwaarde verbonden: Als mensen ontslagen worden moet de werkgever werknemers helpen met het zoeken naar ander werk. Doet de werkgever dat niet dan wordt 5% op de loonkostensubsidie gekort. Zodra een werkgever een verzoek voor toestemming voor ontslag heeft ingediend, moet de werkgever bellen met de NOW-telefoon van het UWV (088 – 898 20 04).


Terug naar overzicht