Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookiesSluiten

CBR cancelt examens, medische beoordelingen gaan door
CBR cancelt examens, medische beoordelingen gaan door
Als gevolg van het kabinetsbesluit tot een lockdown schrapt het CBR vanaf 15 december alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Tot en met 19 januari gaat het om ongeveer 190.000 examens, toetsen en rijtesten. Zodra dat weer veilig kan, kunnen deze examens zonder extra kosten worden ingehaald.  De afgelasting geldt niet voor de medische beoordelingen, die gaan gewoon door. 

Code 95 
Nascholing (code 95) Per 15 december zijn ook de praktijktoetsen- en trainingen niet meer toegestaan. Vanaf woensdag 16 december zijn ook theoriecursussen niet meer toegestaan. Dit heeft te maken met de maatregel om rijexamens te stoppen en de scholen te sluiten.

Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, werden eerder vanuit de overheid verlengd. Dit geldt ook voor de deelexamens of praktische proeven voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid (code 95). Of er een extra verlenging komt, is nu niet bekend.

Voor meer en actuele informatie kijk op de website van het CBR.

Terug naar overzicht