Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookiesSluiten

Uw RI&E weer actueel; uitbreiding COVID risico’s

De RI&E voor het Besloten Busvervoer is uitgebreid met een coronamodule. Bedrijven met personeel zijn verplicht*  een actuele RI&E te hebben waarin alle risico’s op gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn in kaart zijn gebracht. Heeft u recent uw RI&E met het branche-instrument uitgevoerd dan is het mogelijk uw bestaande RI&E eenvoudig te actualiseren. Na inloggen zullen nieuwe vragen over COVID zichtbaar zijn als ‘niet bekeken’, en kunt u die alsnog meenemen in uw aanpak.

Het is wel goed om de checklist, inclusief voorgestelde maatregelen, geheel door te lopen op alle gewijzigde informatie, verwijzingen, e.d. Om helemaal verzekerd te zijn van een actuele RI&E wordt anders geadviseerd, met behulp van de nieuwe versie, de RI&E geheel opnieuw uit te voeren.

De RI&E is digitaal toegankelijk via: http://www.rie.nl/instrumenten/besloten-busvervoer/

 

* N.B.! De Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) heeft plannen om in 2021 bij een groot aantal nog te selecteren bedrijven, de RI&E en het plan van aanpak, schriftelijk op te vragen. Deze worden dan beoordeeld op het risico corona in de RI&E, en de beheersmaatregelen in het plan van aanpak.


Terug naar overzicht