Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookiesSluiten

De coronacrisis heeft een zware wissel getrokken op het personeelsbestand in de touringcarsector. Veel chauffeurs moesten noodgedwongen de sector verlaten. Nu de vraag naar touringcarchauffeurs weer toeneemt, kampt de sector met personeelstekorten.

FSO heeft een instroomregeling om de opleidingskosten tegemoet te komen. FSO geeft namelijk 33% subsidie (tot maximaal €2.000,-) op de kosten van het behalen van rijbewijs D voor nieuwe touringcarchauffeurs. Vooraf dient een drie-partijenovereenkomst afgesloten te worden tussen de werkgever, kandidaat en FSO. Na afronding van de rij-opleiding kan de werkgever een subsidieverzoek doen door het aanvraagformulier Instroomsubsidie te downloaden, in te vullen en met de bewijsstukken in te dienen bij FSO.


Enkele voorwaarden:

  • Deelnemer komt voor minimaal 24 mnd in dienst (min 32 uur p/w)
  • Nieuwe medewerker moet voldoende praktijkervaring kunnen opdoen
  • Inzet ten behoeve van OV werkzaamheden is maximaal 30%

 

In de flyer over instroomtrajecten staan alle voorwaarden van de regeling. Meer weten, neem contact op met FSO via info@stichtingfso.nl of 0345 478 487.

 


Terug naar overzicht